fbpx

PARİS’TEKİ DANCE WORLD CUP’DA (DANS DÜNYA KUPASI) BRONZ MADALYA ZEYNEP OKÇU BALE OKULU’NA!

Bu sene 28 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ve toplam 22 ülkeden 113 okulun yarıştığı Dance World Cup’da 10-14 Yaş Gruplar Kategorisi’nde bronz madalya’yı Türkiye’yi temsilen yarışan Zeynep Okçu Bale Okulu kazandı. Okulumuz, bu madalyayı bir Zeynep Okçu koreografisi olan “Tide” (Med-Cezir) isimli dansla kazandı.

Daha önceki yıllarda da Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Almanya, İskoçya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde katıldığı yarışma ve festivallerde Dünya 1.liği dahil pek çok dereceyi ülkemize getirmiş olan okulumuz; Dance World Cup 2011’de de bronz madalyaya ek olarak 18 Yaş Üstü Gruplar Kategorisinde “La Seine” adlı koreografiyle Dünya 4.lüğüne ve yine 10-14 Yaş arası Gruplar kategorisinde Kuğu Gölü Balesi’nden “Prensesler” ile de Dünya 5.liğine layık görüldü.

Bu sene 22 ülkeden katılan 113 okuldan 1800 dansçının yarıştığı DWC her sene üye ülkelerden birinde düzenlenen, kar amacı gütmeyen uluslararası bir organizasyondur. Klasik bale, çağdaş dans, jazz dans gibi değişik kategorileri kapsayan Dance World Cup öncesi her üye ülke, kendi ülkesinde önce bölgesel, ardından da bölge 1.lerinin katıldığı ulusal bir yarışma düzenlemekte ve ancak ulusal yarışma 1.liğini ya da 2.liğini kazanan okullar Dünya Kupası’nda yarışma hakkını kazanabilmektedirler.

Zeynep Okçu yarışmanın bu özelliğini anlatırken “Bu kalifikasyon zorunluluğu, yarışmadaki her rakibimizin kendi ülkesinde 1. ya da 2. olarak karşımıza geldiği anlamına geliyor” diyerek işlerinin zorluğunu vurguluyor.

Okulumuz 2008 yılında Kanada’da düzenlenen Dance World Cup 2008’de 5 madalya alarak Türkiye’yi başarı ile temsil etmesinin ardından Dance World Cup tarafından Türkiye’nin resmi temsilcisi olarak kabul edilmiştir ve yapılan tüm Dance World Cup’lara direkt olarak davet edilmektedir.

Geçmiş yıllardaki gibi bu sene de Türkiye’ye madalya ile dönmüş olmanın haklı gururunu yaşamakta olan okulumuz, Türk bayrağını kürsüde dalgalandırmanın en büyük ödül olduğunun bilinciyle mutluluğunu Bodrumlularla paylaşmaya hazırlanıyor.

Zeynep Okçu Bale Okulu, yurda döner dönmez, bu kez 10. Yıl Yılsonu Gösterisi Med-Cezir için çalışmalarına başladı ve ödüllü danslarını Bodrumlu sanatseverlerle paylaşmak için heyecanla hazırlanıyor.